+.40.31.005.00.00 +.40.31.005.00.00 +.40.31.005.00.00

Legea voucherelor de vacanță

29 Iulie 2015Noutăți 0 Comentarii
Legea voucherelor de vacanță

Pe 28 iulie au fost aprobate normele de aplicare pentru mult-așteptatele vouchere de vacanță ce vor fi acordate angajaților, ca măsură de stimulare a creșterii turismului românesc. Modificările la vechea lege, pentru care ANAT a militat intensiv in ultimii ani, vor aduce un plus de 400 de milioane de euro anual pentru industria de ospitalitate din Romania, conform estimărilor aceleași agenții. 

 “Deputații au înțeles că trebuie să susțină angajatorii cu capital de stat și capital privat să dea românilor posibilitatea de a petrece vacanțe de refacere în stațiuni și regiuni turistice românești, în vederea creșterii stării de sănătate a populației din România, dar și pentru susținerea industriei turismului românesc în condiții de fiscalizare completă. Este o lege din care nimeni nu pierde, toată lumea câștigă: salariați, angajatori, industria turismului și țara, în general.” declara Lucia Nora Morariu, prim-vicepreședinte ANAT, după ce Ordonanța de Urgență de modificare a Legii voucherelor de vacanță a trecut de Parlament in urmă cu 2 luni.

Normele metodologice de aplicare

Potrivit informatiilor transmise de Guvern, vor putea fi acordate vouchere de vacanta atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic, valoarea lor nu poate depasi intr-un an calendaristic contravaloarea a sase salarii de baza minime brute, si, mai ales, ele vor putea fi utilizate doar in structuri de primire turistice din Romania, acreditate de Autoritatea Nationala pentru Turism. 
Detalii despre normele de aplicare in articolul Avocatnet 
 

Configurări in programele de gestiune hotelieră

Din informațiile transmise până in prezent, modificările adoptate nu impun intervenții majore asupra sistemele de gestiune hotelieră, ci doar inregistrarea unei noi modalități de plată (vouchere), proceduraă cu care mulți dintre clienții Bit Soft care folosesc Fidelio, Opera sau Sitel sunt deja familiarizați.

Pentru aceia care vor intâmpina probleme in implementarea acestei modalități de plată, departamentul de suport Bit Soft este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, la telefon 031 005 00 00 sau adresa de email suport@bit-soft.ro 

Le dorim tuturor clienților noștri mult succes și sperăm sa profite cât mai mult de pe urma acestei oportunități de atragere de turiști și venituri suplimentare.

back to top

0 Comentarii

Nu există comentarii

Lasă-ne un comentariu

Vrei sa ne impărtășești părerea ta? Lasă-ne un comentariu mai jos!Trimite

ultimul studiu de caz

Micros, Materials Control și Egenda la Mamma Mia

Micros, Materials Control și Egenda la Mamma Mia

O afacere locală prosperă și in continuă creștere la Iași, construită cu spirit antreprenorial ...

Citește mai mult