x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite

Modul nou pentru calcul nutrienți în software-urile BITSOFT

Publicat pe 07 Martie 2023

Începând cu data de 15 martie, conform Ordinului ANPC nr. 201/2022, va fi obligatorie detalierea informațiilor nutriționale din meniurile restaurantelor.

Informatiile trebuie sa fie vizibile și accesibile atat pentru comenzile în restaurant, precum și pentru comenzile online: website-uri, aplicație de mobil etc. Dacă produsele sunt oferite spre vânzare în mai multe locuri diferite în cadrul aceleiași unități, aceste informații trebuie prezentate consumatorului la fiecare dintre aceste locuri, se vor avea în vedere inclusiv stațiile kiosk și comenzile la drive-through, astfel încât cosumatorul să fie informat atunci când comandă produsele prin aceste canale.

Prevederile actului normativ se referă la completarea listelor meniurilor din restaurante cu informații cu privire la tipul și cantitatea (pentru tot ce depășește 20 g) ingredientelor constituente ale produsului finit sau mâncării furnizate de catre unitățile de restaurație, a declarației nutriționale, precum și a aditivilor utilizați.

BitSoft vine în întâmpinarea clienților cu un modul special dezvoltat pentru îndeplinirea acestor prevederi legale, care calculează automat valorile nutriționale pentru preparatele din meniu, în sistemele proprii de gestiune. Toți clienții care doresc implementarea acestui modul trebuie să contacteze serviciul Suport al companiei.