x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite

Portofoliul Bit Soft dedicat soluțiilor Cloud

Publicat pe 27 August 2019

Gestiune hotelieră: Protel Air;

Food & Beverage: Cloud POS mobil - Breeze  și Cloud POS Oracle Simphony;

Soluția inteligentă KeepApp, asigură gestiunea stocurilor.

Companiile se dezvoltă în mod continuu și accelerat datorită evoluției tehnologiei și aplicabilității acesteia în toate domeniile. Utilizatorii sunt conectați în mod constant cu ajutorul diferitelor dispozitive IT - telefoane mobile, tablete, calculatoare și laptopuri. Practic, trăim într-o societate cu acces permanent la internet. 

În acest context, conceptul de client-server a fost extins la această noțiune nouă de Cloud Computing și stocare în Cloud.

Stocarea în Cloud presupune stocarea de fișiere, aplicații și baze de date pe servere de ultimă generație cu o capacitate foarte mare, amplasate în diferite locații în toată lumea.

Sunt reduse considerabil costurile suplimentare pentru achiziția serverelor și licențelor. 

Serviciile software migrează de asemenea către soluții Cloud, ceea ce permite achiziționarea de servicii cu licențiere de tip SaaS (Software as a Service). Față de licențierea clasică în care un soft se cumpară în întregime, costurile fiind considerate CAPEX, licențierea de tip SaaS permite “închirierea” softului și plata lunară, ceea ce se traduce în diminuarea la minim a investiției inițiale și transferarea costului în cheltuieli operaționale (OPEX). Serviciile în Cloud, cu licențiere de tip SaaS, sunt mai flexibile și ușor adaptabile la nevoile reale ale companiilor, diverse module, functionalități sau părți ale softului putând fi activate sau dezactivate la cerere, în timp real.

Avantajele soluțiilor în Cloud, licențiere tip SaaS:

  • Investiție inițială minimă în licențe
  • Reducerea la minim a costurile pentru infrastructura IT
  • Acces rapid la date în orice moment, indiferent de locație
  • Scalabilitate: serviciile cloud sunt serviciile ideale pentru companiile care cresc rapid sau scad în funcție de cerințele pieței
  • Permite executarea operațiunilor și configurarea sistemului la distanță
  • Sincronizarea datelor este mult simplificată
  • Datele sunt securizate
  • Prietenos cu mediul – datorită reducerii numărului de echipamente la locație este redus consumul de energie, astfel devenind o soluție cu impact scăzut asupra mediului înconjurător.