x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite

Alegerea sistemului de marcare POS în restaurant

Publicat pe 23 Iulie 2020

Sistemul de marcare modern, POS sau ePOS, este un soft de restaurant care poate să facă diferența pentru reușita localului. Acesta a evoluat de la un sistem care doar prelua comenzile, într-un instrument care eficientizează fiecare aspect al afacerii restaurantului.

Decizia de a introduce sau de a schimba în restaurant sistemul de marcare, este o decizie care necesită un proces de evaluare complet și ia în calcul mai multe elemente: strategia și nevoile locației, cum va fi primit de către personalul locației și de către clientelă și nu în ultimul rând rentabilitatea.

În tot acest proces de evaluare, există câteva zone cheie care au nevoie de o atenție sporită:

1. Experiența pozitivă pentru clientela locației

Prima dorința a fiecărui restaurant, este de a avea clienții mulțumiți de serviciile prestate. Un sistem POS poate îmbunătăți experiența clienților pentru că un soft de marcare modern depăsește funcția clasică de plasare comandă si oferă noi functionalități cerute de către piață.

Prin funcția de recomandări din sistemul Breeze, se oferă încredere pentru personal la întrebarea clientului “ce îmi puteți recomanda ca și garnitură” / sau “care este vinul / băutura spirtoasă potrivită pentru felul comandat”. Aceste recomandări sunt deja introduse în sistem și sunt accesibile în orice moment pentru personalul locației. În plus, un sistem de marcare modern va pune la dispozitie și informații referitoare la ingredientele preparatelor din locație, oferta zilei sau meniuri combo.

2. Utilizarea softului de către personal

Nu este suficient ca un sistem POS să fie performant doar prin funcționalitățile sale. Un sistem POS foarte bun se diferențiază prin faptul că este intuitiv, ușor de învățat și ușor de navigat. În domeniul Horeca, rotația personalului este mai rapidă decât în alte domenii, astfel că, timpul de training pentru sistemul de marcare devine un indicator valoros pentru eficiența restaurantului.

3. Integrare

Integrarea cu interfețele contabile este indispensabilă pentru un sistem de marcare. Prin integrarea directă a sistemului de marcare cu programul contabil, se evită procesul de muncă dublă și se crește acuratețea datelor introduse în sistem.

4. Mobilitate

O preluare rapidă a comenzii crește gradul de mulțumire a clientelei. Mobilitatea permite scăderea timpul de comandă și creșterea ratei de rotire a meselor. Cum? Instalarea softului de marcare pe device-uri electronice la purtător - tablete. Prin această soluție ospătarul poate marca în orice moment produsele comandate și este mereu aproape de clientelă.

5. Costuri investiție inițială

Soluțiile on-premise, presupun investiții adiționale în echipamente și servere care stochează atât aplicația cât și datele acesteia. O soluție rentabilă din punct de vedere al costului și al eficienței este investiția într-o soluție de tip Cloud. Aceste soluții asigură atât componenta de securitate cât și actualizarea de soft, care va rula în spatele programului, oferind continuitatea activității în local fără întreruperi operaționale nedorite.

6. Acces la date în timp real

Utilizarea unui desktop pentru păstrarea datelor locației, nu ține cont și de programul de lucru. Orice înregistrare, modificare sau acces la rapoarte, care este necesară în afara orelor de program, se va putea realiza doar din locație. În schimb, un sistem POS, oferă acces la datele din orice locație, de pe orice dispozitiv și permite efectuarea de modificări, indiferent de unde sunt acestea realizate. Mobilitatea este importantă pentru oamenii de afaceri și o soluție potrivită satisface această nevoie.

7. Raportare

Locațiile F&B pot să genereze o multitudine de date care oferă suport atât în construirea de strategii cât și în identificarea zonelor care necesită îmbunătățire. Pentru a utiliza aceste date la adevărata lor valoare, este necesară o soluție cu raportare inteligentă care să ofere statistici relevante și indicatori cheie pentru afacere. Analizați valorile care contează pentru afacerea dumneavoastră și identificați software-ul POS care permite și generarea de rapoarte în timp real.

Un sistem de marcare potrivit este cel care întelege nevoia locației, se adaptează acestor nevoi și susține mereu creșterea vânzărilor restaurantului.

.